Olena Nechyporuk

Olena Nechyporuk

Шукати в цьому блозі

пʼятницю, 23 березня 2012 р.

Домашні рецепти краси. Маски для обличчя та тіла

Останнім часом я зовсім зневірилась в силі цілющій косметологів... В основному я маю на увазі майстрів тернопільських, так як кривити душею на усіх під ряд не маю права.
Звідси появилась тяга і природна необхідність справлятись зі своєю красою самостійно. Для мене персонально, догляд за шкірою обличчя - це не лише процедури направлені на усунення конкретних проблем, але й велика частка "жертв" припадає на підтримку нормального стану, водного балансу шкіри.
У кожної дівчини свої особливості, степінь чутливості обличчя. Але у сьогоднішньому пості я постараюсь охопити рецепти, які пасуватимуть кожному типу шкіри.
Загальні рекомендації: найкращі години засвоєння будь-яких косметичних препаратів шкірою з 10 до 12 год ранку, 16-18год і 22-23год ввечері. В кого видні судинки на шкірі обличчя, не рекомендується використовувати рецепти з вмістом меду!
Зволоження шкіри залежить не лише від того якими кремами чи масками ви користуєтесь, а й від кількості води, випитої вами протягом дня. Не забувайте про мінімум 1,5 літра на день. Це природна потреба організму.

Моє перше золоте правило - очищення. В цьому сенсі мені допомагають не лише природні компоненти, але й матушка-хімія, яка творить чудеса в косметології. Наявність в моєму арсеналі пінки, гелю, безмильного мила чи т.п. для очищення обличчя обов'язкове. З усього, що перепробувала за свідомі роки догляду за своєю мордахою, найбільше до душі припала емульсія для вмивання від Bioterm Biosource biosensitive, попередній продукт від Avene також мене задовільняв. Я люблю вечормами вмиватись ще й з целюлозним спонжем, щоб ефект був глибшим. Процедура обов'язково двічі на день. До речі вмивання не обмежується лише обличчям, ця процедура включає зону шиї (обов'язково!) і декольте.
Розпочнемо з очисних масок. Такі рецепти дійсно мене вразили своєю дієвістю. Більше того, маски давали подвійний, а то й потрійний ефект.
До прикладу, чудова маска з вівсянки та варіції на її тему не лише очищувала, а й робила шкіру приємною на дотик та вирівнювала колір.

Маски на основі вівсяних пластівців:
вівсянку залити теплою водою до консистенції кашки, зручної для нанесення на обличчя. Дати злегка набухнути, нанести на обличчя на хвилинок 10, потім пальцями круговими рухами вмасовувати в шкіру. Змити. Такою маскою можна взагалі вмиватись щоранку. До цього рецепту можна добавити щипочку солі. Однак, дівчатам з дуже чутливою шкірою не раджу цього робити. Крупинки можуть подразнювати шкіру при терті.
Натуральна медово-вівсяна маска:
заварити окропом вівсяні пластівці, додати в них трошки оливкової олії і меду. Накласти на обличчя. Тим, у кого судини розташовані близько до поверхні шкіри мед протипоказаний. При жирній шкірі маску готувати без оливкової олії.

Голівудська маска:
змолоти чайну ложку вівсяних пластівців в блендері - не до муки, а зовсім трохи, додати 1 жовток, чайну ложку меду, і чайну ложку оливкової олії (саме оливкової) і кілька крапель масляного розчину вітаміну (я деколи грішу з цим елементом, так як не завжди є в дома). Все перемішати до однорідної консистенції і товстим шаром нанести на обличчя на 20 хвилин.
Натуральна маска-скраб з вівсянки, мигдалю, сухого молока:
розмолоти вівсянку, окремо розмолоти мигдаль, змішати ці компоненти 1:1, додати трохи сухого молока. Додати трохи теплої води, щоб вийшла консистенція сметани. Злегка масажуючи нанести на обличчя хвилин на 5-7, змити водою.
Маска Афродіти - живильна маска для будь-якої шкіри:
дрібно нарізати кріп (1 ст.ложка), змішати його з 1 ч.ложкой оливкової олії і додати вівсяної муки (або змеленої вівсянки) до отримання кашки. Маску нанести на обличчя, шию і зону декольте товстим шаром і через 20 хв зняти вологими тампонами.

 
Пілінг, скрабінг:
Я вже зазначала, що у мене пунктик на глибокому очищенні. Тому я люблю різноманітні варіації натуральних скрабів. Хоча тут важливо не перестаратись, аби не травмувати шкіру, особливо чутливу.
Кавова гуща - це річ! Я обожнюю ефект від неї. Коли мені ліньки мішати маску, я, вийшовши з душу чи ванної, наношу кавову гущу на обличчя, і, дивлячись телевізор, повільними, легкими, без сильного тиску, масажними рухами розтираю її. Кава діє як скраб, насичує своїми маслами та ефірами, тому шкіра буде дуже м'яка, як після олійки. А колір просто неймовірний.
Кавова маска з медом для будь-якої шкіри:
з кавової гущі виходить відмінна маска для шкіри обличчя. Взяти по чайній ложці гущі, меду і сметани, змішати з яйцем і нанести на обличчя і шию на 20 хвилин. Змити.

Бородатий рецеп про мед і кукурузну кулешу поза конкуренцією. В сауну без нього я не ходжу. Коли на шкірі появляються всякі некрасиві бугорки забагровілої шкіри, легке шолушіння і т.п. я також використовую його як скраб, але надзвичайно акуратно, бо кукурудзяна мука занадто жорстка для обличчя. Цей варіант краще підходить для тіла.

Живильні маски
Домашня маска на основі грейфрута і кислого молока:
добре живить будь-яку шкіру маска з м'якоті грейпфрута з додаванням чашки кислого молока (краще домашнього). Суміш треба поставити в холодильник, а потім нанести на обличчя і шию на 30 хвилин. Змити теплою водою.

Домашня маски з петрушки:
ст. ложку дрібно нарізаної зелені петрушки змішати зі столовою ложкою кисляку (я додаю домашнє квашене молоко), якщо жирна шкіра, або сметани (також краще домашньої), якщо шкіра суха, змішана чи нормальна. Через 20 хвилин змити маску прохолодною водою або настоєм ромашки.
Петрушку можна замінити на свіжий подорожник. Ефект також бомбезний. Такий рецепт також чудово підійде для дівчат трошки старших за 30, 40 чи навіть 50.
Маска з трав та сиру:
м'ята, кульбаба, меліса і кропива - трави, з яких можна приготувати прекрасну маску для обличчя. Рецепт маски: змішати в рівних частинах свіже листя цих рослин, подрібнити їх у блендері або м'ясорубці. Столову ложку суміші розтерти з 1 столовою ложкою сиру і 1 чайною ложкою меду. Кашку нанести на обличчя на 20 хвилин, змити теплою водою, а замість тоніка протерти кубиком м'ятного льоду. Зібрати усі ці трави одночасно для жительок міст трохи проблематично. Я варіюю вміст трав на свій розсуд і відповідно до їх наявності. До прикладу, використовую лише м'яту і кропиву.

Моно-маска:
натерти свіжу, почищену, соковиту моркву на дрібній тертці. Кашку нанести на обличчя хвилин на 20. Змити. Повірте, такий елементарний рецепт вас здивує (сама в шоці була від ефекту - попка немовляти).
Хлібна маска для будь-якого типу шкіри:
взяти шматочок білого хліба, зрізати з нього кірку і залити м'якуш молоком. Коли хліб розм'якне, розім'яти його до густоти сметани. Отриману масу нанести на шкіру обличчя. Через 15 хвилин маску змити водою.
Яблучно-морквяний маска для будь-якого типу шкіри:
натерти на тертці 0,5 моркви і 0,5 яблука, додати 1 ст.л. сиру. Всі компоненти ретельно розмішати, накласти на обличчя. Тримати 15 хвилин, а потім ретельно змити.

Тонізуюча маска:
мед (2 ст.л.) змішати з 2 ст. л. борошна і 1 яєчним білком, нанести на обличчя за допомогою плоского пензля (такі спеціальні пензлі можна придбати в магазинах. вони недорогі) і тримати до повного засихання, потім змити - спочатку гарячою, а потім холодною водою. Ця маска живить і тонізує, але часто її робити не варто.
Маска з моркви:
Моркву натерти на дрібній тертці, ретельно змішати з 1 жовтком, додати по 2-3 краплі свіжовичавленого соку лимона і олії. Довести суміш до консистенції сметани і нанести на шкіру обличчя на 15-20 хвилин. Потім змити теплою водою.
Домашня маска з меду і риб'ячого жиру для сухої шкіри:
в рівних пропорціях мед і риб'ячий жир (продається в аптеці), добре перемішати. Тонким шаром нанести на обличчя, шию, тильну сторону долонь на 15-20 хв. Після маски зникають зморшки і пігментні плями, нею "лікуються" юнацькі проблеми на обличчі, шкіра починає "світитися". Маска хороша для будь-якого віку - від 16 років і до старості. Якщо у вас немає алергії на зазначені продукти, молодійте на здоров'я.
Зволожуюча бананова маска для будь-якої шкіри:
банан очистити від шкірки, розрізати на кілька частин, заморозити в морозилці. У міру необхідності використовувати банан як маску, перемоловши його на бледері. У замороженому банані вологи концентрується більше, ніж у свіжому. Тому маски із замороженого
банана найбільш ефективні.
Маска для звуження пор:
яєчний білок змішати з соком лимону (пропорцію даю на око, десь 1:1), нанести ватним спонжем на очищену шкіру обличчя, через 5 хв повторити, нанести другий шар. Всього потрібно нанести 5 шарів по такому принципу. Змити водою.


Не бійтесь експериментувати. Скоро настане пора ягід. Такі безціні скарби, повні вітамінів не повинні вповільняти потреби лише наших шлунків.
Тема масок дуже широка, в даному пості я згадала лише ті рецептики, котрі використовую особисто. 
Як ви доглядаєте за шкірою обличчя? Чи вдаєтесь до домашніх рецептів? 

Немає коментарів:

Дописати коментар

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...