Olena Nechyporuk

Olena Nechyporuk

Шукати в цьому блозі

четвер, 4 жовтня 2012 р.

10 порад для наречених

Основну цільову групу моєї клієнтури складають НАРЕЧЕНІ!!!
Тому попрацювавши у весільній сфері деякий, час можу сформувати основні моменти, на котрі майбутнім принцесам в білому потрібно звернути увагу, позаяк бувають казуси...

1. Необхідність пробної зачіски та візажу/репетиції образу

Особисто для мене, як майстра пробний макіяж нареченої не є крайньою необхідністю. Однак, в кожного майстра є свій власний стиль/почерк або що, і це не означає що Ваш смак чи вподобання мають співпадати з моїми. І немає нічого жахливого і трагічного в тому, що смаки різняться, адже завдання майстра прикрасити натуральну красу нареченої, обравши найбільш комфортний спосіб. Тому, якщо Ви хочете бути впевненою в своєму зовнішньому вигляді та не мати сюрпризів у відображенні дзеркала в день Хе - домовтесь з перукарем та візажистом про репетицію весільного образу за 2-3 тижні до свята. Якщо Ви ніколи не робили професійний макіяж, а у повсякденному житті користуєтесь лише тушшю, то знадобиться час аби звикнути.
Винятком може стати ваша довіра майстру - якщо це постійний стиліст і весільний образ не буде несподіванкою, а лише відзначиться незначними змінами, які можна обмовити на консультації.

2. Змінюємо себе вміру!

Нарощенню вій кажемо НІ! Я категорично проти нарощення вій перед самим весіллям, особливо, якщо ця процедура виконується вперше. Професійний візажист завжди запропонує Вам приклеїти війки в день весілля у вигляді пучків.
В моєму арсеналі завжди є три різних довжини штучних вій, завдяки чому таке декорування очей виглядатиме природно. Якщо боїтесь штучності у образі - обирайте короткі або середні війки, котрі лише додадуть густини своїм.
У моїй практиці були ситуації коли нарощення вій за кілька днів до весілля щедро зіпсувало настрій нареченій через підпухлі повіки, дискомфорт та неестетичний вигляд.
Тому краще відмовитись від цієї процедури.

Радикальному фарбуванню чи іншим експериментам з волоссям - кажемо можливо...
І так, перед тим як пофарбуватись, оновити, освітлити, зафарбувати корені волосся, по-перше, порадьтесь зі СВОЇМ майстром, по-друге, зробіть необхідну процедуру завчасно! За місяць! Адже, ваш наречений повинен звикнути і у Вас повинен бути час на виправлення невдалої спроби себе змінити чи покращити.

Нарощенні нігті лише у перевіреного майстра та завчасно. Професійно виконаний манікюр/нарощенні нігті виглядає красиво. Дане питання не варто відкладати на останній момент, а особливо на ранок зборів. Звичайний манікюр на натуральних нігтях потрібно зробити за 1-2 дні до весілля. Ви можете скористатись послугою "покриття лаком-гелем", тоді покриття буде ідеальним.
Нарощення варто спробувати завчасно, аби мати змогу виправити невдалий варіант.

3. Не забуваємо про підготовку обличчя

Відвідайте свого косметолога. Механічну чистку потрібно робити мінімум за 2-3 тижні до весілля, щоб було досить часу для регенерації шкіри. Хімічні, механічні пілінги робимо за місяць. Шкіра після них лише тиждень бути сходити, ще тиждень на регенирації, ще тиждень на вирівнювання кольору та повернення еластичності і т.п. Потім потрібен час на процедури для живлення, зволоження, можливо вибілювання.
У вечері напередодні весілля зробіть очищувальну а потім зволожувальну/живильну маску. Використовуйте лише перевірені препарати, не купуйте нових засобів аби уникнути раптової алергії чи несумісності за шкірою. Дбати про шкіру потрібно завжди, не лише в переддень весілля. Якщо у Вас процедура домашнього догляду вже налаштована, просто виконайте звичний "обряд краси".

4. Солярій - а нащо нам це потрібно?

Я відношусь до солярію досить негативно. На мій погляд, бліда шкіра виглядає красиво і ніжно, а надто засмагла та вимучена солярієм - сухою та неприродно-бронзовою. Бували випадки, що в моєму робочому кейсі не знаходилось тонального крему необхідного темного кольору для клієнток, котрі явно перестарались з солярієм.
Звісно, якщо ваш колір шкіри ні не білий, ні не засмаглий від природи, а відтінок сукні "просить" легкої засмаги, Ви можете відвідати кілька сеансів солярію, або провести по 30-45 хв. на пляжі для досягнення медового відтінку.
Пам'ятайте, засмагати можна лише тим дівчатам, котрі по кольоротипу Зима, котрі засмагають легко і ніколи не згорають. Дівчатам, які червоніють і згорають в перші 15хв на пляжі, покриваються веснянками з першими проміннями сонця, чия шкіра бліда від природи та тонка - ЗАБОРОНА на солярій. Не шкодьте здоров'ю своєї шкіри

5. Моральний та фізичний відпочинок

Тривала підготовка до весілля надзвичайно виснажує, особливо останні тижні. Тому не забувайте відпочивати. Зробіть собі тайм-аут і за кілька днів до важливого дня сходіть на масаж, гідромасаж, відвідайте сауну чи парну (якщо це не заборонено по стану здоров'я).
Наприклад, чудова ідея провести дівич-вечір в сауні, турецкій бані чи у SPA, замовте ще й масажиста, полежіть в джакузі - ви матимете чудову нагоду відпочити й отримати оригінальний "дівішнік".
Або поїдьте на дачу, за місто на кілька годин... ідей безліч, головне, щоб вам це допомогло розслабитись.

6. Дбаємо про здоров'я

Нервові зриви чи просто постійне хвилювання через усілякі дрібниці та організаційні моменти можуть призвести до гормонального збою, що у свою чергу викликає збій у циклі, висипаня на обличчі і тілі, пігментації (робота косметолога нанівець), знижується імунітет. Ваш організм потребуватиме допомоги. Тут, звісно потрібно порадитись з лікарем. Комусь пригодяться вітаміни групи В для запобігання нестабільності нервової системи, комусь імуномодулятори, щоб не захворіти. Ваш сімейний лікар чи окружний терапевт порадить коректніше.

7. Контролюємо вагу

Нерідко весільна сукня купується чи шиється за пів року до свята. А наречена неконтрольовано худне чи набирає вагу за тиждень до весілля. Перепад у розмірах може спричинити немалі проблеми з сукнею. Зазвичай, у салоні менший розмір доведеться замовляти і чекати невизначений термін. А якщо, сукня пошита, то у кравчині через завантаженість сезону просто може не вистачити фізично часу на переробку розміру.
Якщо ви вирішили скоректувати свою фігуру до весілля - почніть за рік а то й більше. Придбайте абонемент у спортзал, тренер допоможе Вам з програмою.

8. Ніякої самодіяльності

У салоні, з котрим я співпрацюю, нареченим пропонується абсолютно безплатна послуга "Одягнути наречену". Ваша сукня може пом'ятись у чохлі чи шафі, на фаті можуть утворитись заломи, а зі шнурівкою на корсеті сукні не завжди в змозі справитись подруги нареченої чи мама. Тому, кваліфікований "одягальник" прийде в день весілля до Вас додому, паровою професійною праскою виправить всі нерівності на тканині, розпрямить фату, а головне нічого НЕ СПАЛИТЬ і правильно зашнурує сукню. Невесела вийде ситуація, якщо вбрання ненароком пошкодиться. А у моїй практиці таке було... Постраждала фата і довелось купувати за годину до церемонії нову. Не факт що у салоні буде аналогічна, адже, здебільшого, фату роблять індивідуально,  розшивають мереживом, стразами, паєтками чи стіклярусом в ручну.

9. Делегування обов'язків

 Молодята, котрі самостійно організовують своє весілля, а не перекладають цей тягар на плечі батьків викликають в мене величезну повагу. Однак, не потрібно виконувати абсолютно все самостійно, адже процесів занадто багато, аби встигнути усе ще й отримати від цього задоволення. По-перше ви можете скористатись послугами організатора чи весільної агенції, котрі вам допоможуть. Або ж сплануйте та домовтесь з усіма структурами самостійно, але довірте певні проміжні обов'язки своїм друзям чи рідним. Бо втомлені, нервові та злі на увесь світ наречені - це погані наречені та не емоційні фото.

10. Розрахунок часу

Ранок нареченої це час Ч. За умов критично короткого періоду наречена повинна встигнути зробити зачіску, макіяж, ранкову фото- та відео-зйомку. Це ключові елементи. Але не потрібно забувати за проміжні, я б сказала каркасні етапи. Потрібно поснідати. Ваш організм Ваш друг, звуки зі шлунку, голодні втрати свідомості нікому не потрібні. У нареченої по переду довгий та насичений день, велика необхідність в енергії. І, зазвичай, сніданком все обмежується. 
Розрахуйте час зборів правильно. У перукаря дізнайтесь орієнтовний час, необхідний на зачіску (це від 1,5год до 3год), додайте 30-40хв запасу від себе. На макіяж в середньому витрачається година. Пів години на повноцінний високоенергетичний сніданок. Фотограф та оператор прибудуть за 15-20хв до фінальних зборів.

Успіхів Вам та натхнення у підготовці до такого прекрасного свята чистоти, емоцій, радощів,  музики, краси! Щастя Вам!
Ваш весільний візажист-стиліст Олена Нечипорук


2 коментарі:

  1. Хотіла наростити вії перед весіллям, але прочитавши Вашу статтю і ще купу інформації в неті - передумала. Справді, краще пучки наклеїти. А якої фірми пучки і клей, якими Ви користуєтесь? І чи в Тернополі їх можна найти?))

    ВідповістиВидалити
    Відповіді
    1. я використовую клей професійної французької марки Atelier, його просто так не купиш, потрібно замовляти або купувати у візажистів. А пучки я обираю фірми Salon та Ardell. їх можна придбати на гуртовнях для перукарів, типу Profline

      Видалити

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...