Olena Nechyporuk

Olena Nechyporuk

Шукати в цьому блозі

четвер, 27 вересня 2012 р.

Бути чи не бути...

Чи буває у вас так, що от ви бачите чудову картинку чи фото з ідеальним модним образом/луком/аутфітом і розумієте, що всі складники, ключові елементи одягу у вас є! І спосіб, у який ці складові скомбіновані між собою вам дуже вже до душі і, здається, що вам теж пасуватиме така комбінація! А сміливості так вбратись не вистачає...( І не те щоб, збираєтесь брати приклад з Леді Гаги, а швидше прикид звичайної лондонської чи стокгольмської модниці. А от розумієте, що погляди будете ловити, швидше скептичні і скривлені, аніж захоплення... Як це трагічно...
А вам так не здається? Чи засмучує вас така тенденція маленького міста?
Ця картинка мені дуже подобається: лаконічна простота, трендові речі сезону (кеди на платформа аля Ізабель Маран, піжанмі штани з шикарним принтом), лаконічність кольорової гами. І кеди в мене такі є, лише іншого кольору, а штани я не наважилась купити, хоча приміряла зі схожим принтом в H&M, вони ідеально сіли, стройнили, пасували б до кедів що по стилю, що по гаммі... ах. Але страх бути не понятою пересилив бажання купити їх... А тепер я ще довго уявлятиму який джемпер, сорочка та піджак з мого гардеробу могли б подружитись з таким штанями та кедами.
Чи бувають у вас такі модні штопори?

Photo from http://carolinesmode.com/stockholmstreetstyle/

неділю, 23 вересня 2012 р.

Ombre or not ombre?

Світові стилісти в пошуках нової ідеї для тенденції у hair style мусять постійно щось вигадувати. А що можуть вони нам запропонувати, якщо найкращою зачіскою є пишна, густа та сяюча здоров'ям шевелюра. Але ж потрібно щось пропонувати любителькам експериментів. Тож, новий напрям - фарбування волосся в омбре! Сам термін оmbre (омбр) перекладається з французької як "тіньовий" чи "з градацією у кольорі". 

Техніка фарбування являє собою перехід від темних природних відтінків коренів до постпово висвітлених, наче вигорівших кінчиків (чи то просто блонд так відростили=))))). Виконується у французькій техніці "балаяж" - висвітлення без фольги для досягнення плавного переходу, градації кольору. Стилісти стверджують, що дане фарбування підходить практично усім клієнтам. Дана техніка для тих, хто не бажає проводити багато часу в салонах краси, а виглядати хоче на всі 100% і бути "в тренді".



















Ombre однозначно сьогодні ультрамодний напрям ще й в одязі - все літо нам пропонували й одяг з плавними переходами кольорів, ніби розмита акварель.
Узагалі-то, такі, ходожньо-обгрунтовані тренди мені до вподоби.  Але, тепер стало модно ще будь-яких новий напрям, особливо у кольорі, підкріплювати красивої термінологією з колористики та малювання. Наприклад, модний цієї осені та зими колір бордо - обізвали бургунді та вірідіан. Ну звісно, не потрібно мене закидати тапками, я розумію що між цими словами різниця розміром в пів палітри тонів. Але все рівно - це БОРДО, Гоги.)))














Насправді кольори дуже благородні, глибокі і прекрасні. Одні з моїх улюблених.
Але не будемо відволікатись від теми оmbre. Тож, чи варто обрати даний тренд для надання своєму волоссю нового вигляду?


Як вам таке екстримальне фарбування? Сміливо?

Тема брів не розкрита!

Головним обрамленням та скульптурною направляючою жіночого обличчя є брови. Серед професійних візажистів утворилося два табори: прихильники нового тренду широкобрових невищипаних красунь та традиційний погляд на оформлення брів відповідно до форми обличчя.
Тож, хто все таки правий? Ті майстри, котрі підтримують західноєвропейську течію до природності та натуральності наголошують, що мати доглянуті, спеціально вищипані брови виглядають фальшиво, це ознака надмірної гламурності, та спроба деформувати природну жіночу красу. Однак їх опоненти говорять про швидкоплинність сучасних тенденцій та необхідність оформляти красу жіночого обличчя, коли в цьому є необхідність.
Щодо мене, то теоретично я на стороні прихильників оформлених брів, але на практиці необхідно відчувати у всьому міру...
Розберемо наочно

Натуральні брови:
 

Такі брови звісно виглядають шикарно особливо на молодих, привабливих обличчях що Лілі Колінз, що Ізабель Лукас, і улюбленої моделі Burberry Карі Делевін. Однак їх природа наділила дійсно красивими, густими, природно правильними бровами. Але ж не всі стають іконами моди і тим паче моделями, а виглядати привабливо та доглянуто - головне завдання будь-якої жінки. Тому коли форма від природи не така шикарна, варто піти до майстра, який надасть гармонійної форми.
 
І не врто захоплюватись та перетворювати свої обличчя на наслідок експериментів Крюгера...

  
Мої улюблені варіації на тему just too much. Перебір Волочкової з татуажем, неочікуваний капєц з бровами Джолі (ааааааааааааааааа) і "удивленно-приподнятые" яйцеподібні брови такої красивої Будіної. Звісно ТАК оформленні брови - це явний перебор і абсолютно не відповідають моєму уявленню про красу та природну "рамку" обличчя. Зазвичай до татуажу вдаються власниці надто світлих та рідких брів або жертви невдалого та раннього вищипування. Діло в тому, що волосок, при наданні форми бровам, потрібно ніби виймати зі шкіри, швидко, але не надто різко, щоб не обірвати. В іншому випадку можна пошкодити цибулину і ми отримуємо поширену проблему "а в мене там не ростуть волоски" чи "я не можу відпустити брови", або найгірше "вони взагалі більше не ростуть". Це все дуже плачевно і наслідок самостійного ОФОРМЛЕННЯ брів. Зазвичай то були тортури та знущання над волосками.
Але можна все таки спробувати відживити цибулинки спеціальними сироватками, або більш традиційними методами - маслами кокоса, какао чи касторовим.
Татуаж, звісно діло практичне - один раз зробив і не морочиш собі голову. Але, як на мій погляд, занадто багато мінусів, котрі перекреслюють цю саму зручність.

А як ви доглядаєте за своїми бровками? В когось є досвід перманентного татуювання? Плануєте відростити густі природні брови?

суботу, 22 вересня 2012 р.

Biker chick або тренд на транспорт

   Звісно, усім відомо практичність жителів Західної Європи на противагу притаманній слов'янам з пострадянського простору пафосності. Особливо це стосується засобів пересування. Лише на теренах колишнього СРСР продається величезна кількість сучасних габаритних авто з об'ємом двигуна по 8 літрів! Катафалків)) Навіть в межах нашого маленького міста очевидна така позорна тенденція. Не було б в цьому нічого поганого,якби на таких коштовних авто їздили лише люди котрі дійсно в спромозі обслуговувати такий "пилесос" не відчуваючи дискомфорту в своєму гаманці. Але ж краще їздити на крутій тачці (хоч йому ще й 25ти немає) і тринькати усю менеджерську зарплату на свою "малишку", аніж, боронь Боже, спозоритись і переїхати влітку на роботу велосипедом... чи моторолером. В зв'язку з цим, щороку стає все важче їздити по дорогах нашого містечка. 
     А між іншим красиві "байки" стають об'єктом обговорення модних блогів та журналів.
   І повірте, я зовсім не зациклена на екології (це занадто глобальне питання) і також маю необхідність в авто, як ТРАНСПОРТНОМУ  ЗАСОБІ. Але тихо мрію, щоб по Тернополю вранці їздили чоловіки в ділових костюмах на роботу, а жінки діставали із сумки каблучки після вело-прогулянки))
Які ваші роздуми на цю тему? Чи вважаєте зазорним такий транспорт на щодень, а не лише для розваг?

фото з http://carolinesmode.com/stockholmstreetstyle/

пʼятницю, 21 вересня 2012 р.

Кукурудзяні мафіни

Вирішила я, що немає потреби обмежувати свій блог лише beauty-статтями - все таки блог особисто мій;) А ще однією моєю пристрастю є кулінарія, хоча не загалом, а здебільшого випічка.

Так сьогодні я опишу супер-легкий рецепт корисних, ароматних і дико смачних кексів з кукурудзяного борошна. (вибачайте за фото - зате моє власне, реальні мафіни)
Отже, для початку вмикаємо духовку на 180 градусів, бо поки вона нагріється, я встигла наколотити цілу миску тіста=))
Спершу, змішуємо окремо сухі та рідкі інгредієнти.
Сухі складники:
200гр кукурудзяного борошна (взагалі то потрібно брати не борошно а манку, тобто крупного помелу щоб відчувались крупинки а не була консистенція муки, в цьому уся суть)
200гр звичайного борошна
100гр коричневого цукру (ну звісно ви можете брати білий цукор!! - на коричневий не розжевешся;) хоча у мене він був)
1ч.л. розпушувача або соди

Рідкі інгредієнти:
2 яйця
75гр розтопленого масла (дивіться щоб не пригоріло! бо дасть гіркоту)
1ст молока
2-3ст.л. меду

Потім перемішуємо дві суміші разом, нічого не потрібно збивати, просто гарно вимішати ложкою, вилкою чи лопаткою, неважливо...
Консистенція рідкої сметани, чи густої.. теж не принципово, але однозначно тісто рідкувате хоче не таке як на млинці.

І, файналі, в духовку! В рецепті писало на 15хв, але мені довелось потримати всі 25хв. Усе залежить від духовки і напруги. Кекси мають підняти і зарум'янитись. Перевіряємо зубочисткою на готовність.

Мафіни на смак солодкуваті - супер до чаю чи кави, але водночас не надто солодкі - рекомендують їсти навіть з гострим супом замість хліба!

Смачного!

четвер, 13 вересня 2012 р.

Ламінування - чи варте того?

Нещодавно я таки повелася на розхвалювання знайомим перукарем процедури ламінування. Хоча вже давненько думала спробувати цього звіра на собі й остаточно визначитись чи варто витрачати гроші на подібну процедуру, адже слухати враження інших звісно добре, але структура волосся у кожного своя. І так, спершу нудної теоретичної інформації про те, щоб мало нам дати власне ламінування.
Суть процедури:Ламінування - це створення на поверхні волосся захисної плівки, яка обволікає, заповнюючи і згладжуючи всі нерівності в його структурі. Це покриття надає волоссю доглянутий вигляд, блиск і додатковий об'єм. Крім того, воно оберігає волосся від агресивного впливу навколишнього середовища (забруднення, ультрафіолетове випромінювання, сухе повітря в приміщеннях) і несприятливого впливу солей водопровідної води. Ефект зберігається протягом 3-5 тижнів.
Сам процес досить простий але затяжний. Спершу волосся миють шампунем глибокої очистки, потім наносять власне сам гель (який ЛАМІНУЄ!) з яким потрібно сидіти десь хвилин 30, знову спеціальний закріплюючий шампунь, який теж потрібно витримати 15-20хв.
Ще один позитивний момент в тому, що гель для процедури - це препарат на травах.Згідно обіцянок різних виробників засобів для ламінування, після процедури волосся стає більш еластичним, пружним, блискучим. Об'єм волосся збільшується як мінімум на 10-12 відсотків. Ламінування дозволяє довше зберігати укладку навіть за несприятливих погодних умов (оскільки завдяки захисній плівці волосся не вбирає вологу). Ще одна перевага процедури - здатність продовжувати життя кольором, утримуючи молекули фарби всередині волосся і не дозволяючи їм вимиватися. Крім того, ламіноване волосся не електризується. Це особливо актуально в холодний період, коли наша одяг містить більше синтетики.
На ділі з усього вище перерахованого я дійсно відчула, що волосся стало більш пружне, розсипчасте. Чи добавилось блиску? - Ну може зовсім трошки. Антистатичний ефект? - Та де там...а ще навіть не зима:( Збереження укладки? - От тут погоджусь на всі 100%! Я витягую свою шевелюру феном, але як тільки на вулиці підвищується вологість - мої природні незрозумілі кучері тут як тут. А після ламінування навіть заломи від резинки чи гульки випрямляються після розчісування.
Ламінування волосся - це ідеальне рішення для тих, у кого від природи недостатньо густе і пишне волосся або у кого воно зіпсовані занадто частими фарбуваннями і впливом високих температур (фен, щипці, праска і т. д.). Ця процедура дозволяє вирішити проблему посіченого і ламкого волосся, з якою стикаються ті, хто бажає відростити волосся або рідко відвідує перукаря. І нарешті ламінування - відмінний спосіб як можна довше зберегти колір пофарбованих волосся (особливо це стосується блондинок). Оптимальне рішення - ламінувати волосся відразу після фарбування.
Правду кажучи, я не відчула ефекту "ВАУууу" від ламінування. Можливо це пов'язано з тим, що не було гострої необхідності в реанімації моєї гриви, так як вона ніби (тьфу-тьфу) в гарному стані. Але я не відмовляюсь від ідеї повернутись до процедури наступного року. Після поїздок на море від палючого сонця та солоної води мої кудрі втрачали тонус, блиск та еластичність. Тому, думаю, така процедура буде доречної при підготовці до відпустки та приведенні волосся в порядок після моря. 
А ви робили таку процедуру? Які враження?
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...